ΣΗΜΕΡΑ

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

ΕΦΕΤ: "Καμπάνες" σε επιχειρήσεις για σειρά παραβάσεων



ΚΑΙ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Γαρίδες που είχαν λήξει πριν από 2,5 χρόνια (!), αλλοιωμένα κοτόπουλα, κατσαρίδες σε αποθήκες που φυλάσσονταν το αλεύρι και εντόσθια που είχαν αποψυχθεί και μπήκαν εκ νέου στην κατάψυξη : αυτά είναι μόνον μερικά από τα 69 «εγκλήματα» που εντόπισε ο Ενιαίος Οργανισμός Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ) στο πλαίσιο των ελέγχων που διεξάγει σε όλη τη χώρα.
Ειδικότερα, οι ειδικοί διαπίστωσαν -είτε μέσω προληπτικών ελέγχων, είτε μετά από καταγγελίες - ότι μια σειρά από επιχειρήσεις τροφίμων κατείχαν τρόφιμα μη κανονικά, νοθευμένα, μη ασφαλή και ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση ή μη συμμορφούμενα στις προδιαγραφές καταλληλότητας και κανονικότητας. Επίσης, σε κάποιες από αυτές, παρατηρήθηκαν αποκλίσεις από τις υγειονομικές διατάξεις.
Στις ανωτέρω επιχειρήσεις, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Φ.Ε.Τ. επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 309.000 ευρώ. 




ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
14.Πρόστιμο € 3.000 στο αρτοποιείο με την επωνυμία ΑΦΟΙ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ Ο.Ε. που εδρεύει στην Άνω Ροίτικα στην Πάτρα, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις :
-έλλειψη άδειας λειτουργίας
-πλημμελής καθαριότητα
-παρουσία ιπτάμενων εντόμων
15.Πρόστιμο € 4.000 στον παιδικό σταθμό με την επωνυμία "ΠΕΡΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΜΕΛΙΣΣΑ" Γαλανού Μαρία που εδρεύει στην Πατρών Κλάους 260 στην Πάτρα, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις :
-κατοχή μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων (βρεφική κρέμα και νωπό κοτόπουλο με υπέρβαση του χρόνου διατηρησιμότητας) τα οποία κατασχέθηκαν
-μη εφαρμογή συστήματος αυτοελέγχου HACCP
-ύπαρξη τροφής για ζώα στο ψυγείο της επιχείρησης
16.Πρόστιμο € 2.000 στο κυλικείο με την επωνυμία ΚΥΛΙΚΕΙΟ (εντός ΑΤΕΙ Πατρών) που εδρεύει στην Μεγάλου Αλεξάνδρου 1 στην Πάτρα, διότι διαπιστώθηκε η εξής παράβαση :
-έλλειψη άδειας λειτουργίας
17.Πρόστιμο € 4.000 στο σούπερ μάρκετ με την επωνυμία ΤΣΑΧΑΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ο.Ε. / ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ "ΑΒ FOOD" που εδρεύει στην Ηρώων Πολυτεχνείου 68 στην Πάτρα, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις :
-κατοχή μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων (κοτόπουλα συνολικού βάρους 27,02 κιλών σε ακατάλληλη θερμοκρασία εκ των οποίων τα δύο είχαν δυσάρεστη οσμή) τα οποία κατασχέθηκαν)




Δεν υπάρχουν σχόλια: