ΣΗΜΕΡΑ

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Διαψεύδουν εκλογές και ανασχηματισμό


Στις 15 Μαΐου η ψηφοφορία στη Βουλή για τις αποκρατικοποιήσεις και το δημοσιονομικό πρόγραμμα. Επιμονή στις μεταρρυθμίσεις και οδηγίες Γιώργου στους υπουργούς για τις επόμενες κινήσεις

Ολα για όλα θα τα παίξει στις 15 Μαΐου ο Γ. Παπανδρέου. Τότε, η Βουλή, σε μία αποφασιστική ψηφοφορία, θα κληθεί να πάρει θέση για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής στρατηγικής, το σχέδιο αποκρατικοποιήσεων και τα μέτρα που απαιτούνται για να κλείσουν σύμφωνα με το μνημόνιο το 2010 και το 2011. Ενα πακέτο μέτρων, τουλάχιστον 76 δισ. ευρώ! Τη γραμμή της επιμονής στις μεταρρυθμίσεις έδωσε χθες ο ίδιος ο πρωθυπουργός, επισκεπτόμενος το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών, όπου παρακολούθησε την παρουσίαση της υπηρεσίας μίας στάσης για την Ιδρυση Επιχείρησης σε Μία Μέρα - Ενα Σημείο. Καταρρίπτουμε για μία ακόμα φορά έναν μύθο ότι, στην Ελλάδα, δεν μπορούμε να κάνουμε μεγάλες αλλαγές, υπογράμμισε με νόημα.

Εν τω μεταξύ:
Εδωσε εντολή στον Γ. Παπακωνσταντίνου να διορθώσει το νομοσχέδιο για τα φρουτάκια, σύμφωνα και με τις παρατηρήσεις των βουλευτών του ΚΤΕ Οικονομικών που το απέρριψαν. Η κυβέρνηση αποφάσισε να μη δώσει πολιτική συνέχεια στο θέμα, διαψεύδοντας σενάρια ανασχηματισμού και εκλογών. Υπάρχει ένα θέμα αρμονίας κυβερνητικής όπου εκεί παίζουν και οι προσωπικές ικανότητες του καθενός. Οταν ένα βιολί δεν παίζει σωστά, σου χαλάει την ορχήστρα, παραδέχθηκε ο Θ. Πάγκαλος. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης άσκησε κριτική και στον τρόπο με τον οποίο πολιτεύονται ορισμένοι βουλευτές: Υπάρχει μία τάση να δέχονται μερικοί με μεγάλη ευκολία τις οποιεσδήποτε πιέσεις που ασκούνται πάνω τους από κάποιο τμήμα της λαϊκής βάσης. Και υπάρχουν και υποκριτές.
Σήμερα ο πρωθυπουργός θα μοιράσει την ημέρα του μεταξύ Β. Ρομπάι και υπουργών, τους οποίους θα φωνάξει σε διαδοχικά τετ α τετ. Στο γραφείο του πρωθυπουργού θα βρεθούν οι Αν. Λοβέρδος, Λ. Κατσέλη, Μιχ. Χρυσοχοΐδης, Δ. Ρέππας και Τ. Μπιρμπίλη. Από το Μαξίμου τα κυβερνητικά στελέχη θα κατευθύνονται στη Βουλή, καθώς έχουν προγραμματιστεί συνεδριάσεις των περισσότερων ΚΤΕ.
Συνεδρίαση της ΚΟ
Εντός της εβδομάδας ενδέχεται να συνεδριάσει η ΚΟ, ενώ Τετάρτη ή Πέμπτη θα ενημερωθεί το υπουργικό συμβούλιο για την οικονομική πολιτική από τον Γ. Παπακωνσταντίνου. Παράλληλα, η κυβέρνηση δίνει τη μάχη με τις φήμες για αναδιάρθρωση, ανασχηματισμό και εκλογές, φήμες που εντείνουν το πρόβλημα των καθυστερήσεων και την απειλούν με καθήλωση. Είναι πράγματι εγκληματικό για τη χώρα το να δημιουργούν έναν τρόμο ανάμεσα στους Ελληνες πολίτες, περί δήθεν εκλογών, περί δήθεν αναδιάρθρωσης, περί δήθεν ανασχηματισμού, περί δήθεν χρεοκοπίας, περί δήθεν κλεισίματος των τραπεζών, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Πεταλωτής, μιλώντας για σενάρια επιστημονικής φαντασίας.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρ. Πρωτόπαπας: Επιχείρησαν κάποιοι με την ευκαιρία της απεργίας σας να δημιουργήσουν μια τέτοια εικόνα διασποράς φημολογιών, ακούσαμε τα πάντα. Ακούσαμε από το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός -το γεγονός... τη φήμη, διότι ήταν ψευδής-, ότι ο πρωθυπουργός έχει πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μέχρι ότι πέφτει η κυβέρνηση, μέχρι ότι υπογράφεται η αναδιάρθρωση, μέχρι ό,τι φανταστείτε.
Με την ευκαιρία, ξεκαθάρισε πως η ψηφοφορία στις 15 Μαΐου θα γίνει με απλή πλειοψηφία. Θέλω να πιστεύω ότι μέχρι εκεί θα έχουμε πείσει και άλλους. Αλλά είτε γίνει αυτό είτε δεν γίνει, εμείς προχωράμε, κατέληξε.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΥΠΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: