ΣΗΜΕΡΑ

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Πυκνά δένδρα θα γεμίσουν τις αυλές σχολείων

Δύο υπαίθριες σχολικές αίθουσες που θα περιστοιχίζονται από δέντρα και φυτά θα δημιουργηθούν, στο πλαίσιο του προγράμματος του δήμου Νεάπολης Συκεών για τον παιδαγωγικό ανασχεδιασμό των προαύλιων χώρων των σχολείων.


Συγκεκριμένα, στο χώρο της νέας αυλής του 2ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου, θα δημιουργηθεί γήπεδο που θα φιλοξενεί τα αθλήματα του μπάσκετ και του βόλεϊ αλλά και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Πυκνή δενδροστοιχία και άνθη, πέργκολες και καθιστικά, θα συνθέτουν την εικόνα και θα μετατρέπουν το διάλειμμα των μαθητών σε… εκδρομή, ενώ σε όλους τους χώρους έχει προβλεφθεί η πρόσβαση και των ατόμων με αναπηρία.

Η σχετική μελέτη, που εκπονήθηκε από ειδική ερευνητική ομάδα του ΑΠΘ, με επικεφαλής τον καθηγητή της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ, Δημήτρη Γερμανό, παρουσιάστηκε στη σχολική κοινότητα.

Όπως ανακοινώθηκε, για την υλοποίηση της μελέτης υπάρχουν ήδη δεσμευμένα κονδύλια του δήμου, που προέρχονται από ίδιους πόρους. Ο δήμαρχος, Σίμος Δανιηλίδης, επισήμανε ότι εάν δεν υπάρξουν εμπόδια γραφειοκρατικού χαρακτήρα, η ανάπλαση μπορεί να ξεκινήσει και μέσα στο 2011.


http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: