ΣΗΜΕΡΑ

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

ΠΓΕ(ΒΟΛΕΪ):Και επίσημα στην Α1 ! (http://www.sportfmpatras.gr)





Κερδισμένη είναι η Παναχαϊκή από το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα του τρίτου τουρνουά  ανόδου για την Α1 Εθνική.
Η ΑΕΚ νίκησε στο τάι μπρέικ την Ορεστιάδα 3-2( 25-23,19-25,25-19,22-25,15-12). Με αυτή την νίκη η ΑΕΚ πήρε το δίποντο και έφτασε τους 8 βαθμούς , βρίσκεται στην δεύτερη θέση στην ειδική βαθμολογία των μπαράζ ανόδου. Η Παναχαϊκή έχει 9 βαθμούς , έχοντας ματς λιγότερο. Από την άλλη η οικοδέσποινα Ορεστιάδα ουσιαστικά βγήκε εκτός από το κυνήγι της Ανόδου.
Το ντέρμπι των δυο πρώτων της βαθμολογία  θα γίνει αύριο. Όμως όλα τα σενάρια ωφελούν την πατρινή ομάδα, η οποία εξασφάλισε από σήμερα την άνοδο της στην μεγάλη κατηγορία του βόλεϊ για πρώτη φορά στην  ιστορία της.
Συγκεκριμένα, αν η Παναχαϊκή νικήσει την ΑΕΚ με καθαρό σκορ(3-0 ή 3-1) και πάρει το τρίποντο, θα φτάσει τους 12 πόντους 4 περισσότερους από την ομάδα της Αθήνας και θα τερματίσει στην πρώτη θέση.
Αν η ΑΕΚ νικήσει με καθαρό σκορ την Παναχαϊκή, τότε η ΑΕΚ θα φτάσει τους 11 πόντους, θα ανέβει στην πρώτη θέση. Και σε αυτή την περίπτωση η Παναχαϊκή μπορεί να ανέβει πρώτη αν πάρει το τρίποντο στο τελευταίο ματς με την Ορεστιάδα.
Αν η Παναχαϊκή νικήσει στο τάι μπρέικ, τότε θα φτάσει στους 11 βαθμούς και πάλι θα τερματίσει πρώτη χωρίς να την ενδιαφέρει βαθμολογικά το ματς της Κυριακής.
Τέλος αν χάσει 3-2, η ΑΕΚ θα ισοβαθμήσει στην πρώτη θέση με την Παναχαϊκή με 10 βαθμούς.
Η Ορεστιάδα έφτασε με τον 1 πόντο που πήρε τους 4 βαθμούς. Ακόμα και αν χάσει η Παναχαϊκή και  από την ΑΕΚ και από την Ορεστιάδα χωρίς να πάρει πόντο, η ακριτική ομάδα θα φτάσει τους 7 βαθμούς μένοντας στην τρίτη θέση(σ.σ. οι δυο πρώτες ομάδες προβιβάζονται στην Α1).
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Θ.
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΓ.
Β.
ΣΕΤ
1.
Παναχαϊκή
4
9
(11-6)
2.
ΑΕΚ
5
8
(12-10)
3.
Ορεστιάδα
5
4
(8-14

Δεν υπάρχουν σχόλια: