ΣΗΜΕΡΑ

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΠΟΔΟΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013




Οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οι οποίοι είναι κάτοχοι πτυχίου σε διαφορετικό γνωστικό αντικείμενο του κλάδου στον οποίο είναι διορισμένοι και υπηρετούν, ότι μπορεί να αποδίδεται, ύστερα από αίτησή τους, δεύτερη ειδικότητα, υπό την προϋπόθεση ότι το πτυχίο αυτό αποτελεί προσόν διορισμού στη συγκεκριμένη ειδικότητα σύμφωνα με τα άρθρα 12, 13 και 14 του Ν.1566/85 όπως αυτά ισχύουν.
Εκπαιδευτικός που κατέχει περισσότερα πτυχία, τα οποία αποτελούν προσόντα διορισμού σε κλάδους/ειδικότητες εκπαιδευτικών της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, μπορεί να αιτηθεί την απόδοση δεύτερης ειδικότητας μόνο με ένα από αυτά.
Οι αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά υποβάλλονται στη σχολική μονάδα στην οποία ανήκει ο εκπαιδευτικός και διαβιβάζονται στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης .
Μαζί με την αίτηση για απόδοση Δεύτερης Ειδικότητας, της οποίας σας επισυνάπτουμε υπόδειγμα, ο ενδιαφερόμενος εκπαιδευτικός πρέπει να συνυποβάλλει σε επικυρωμένα φωτοαντίγραφα:
1. Τίτλο σπουδών με τον οποίο έγινε ο διορισμός ή η μετάταξή του.
2. Τίτλο σπουδών με τον οποίο ζητάει να του αποδοθεί η δεύτερη ειδικότητα.
3. Αντίγραφο Φ.Ε.Κ. διορισμού ή μετάταξης.
Προκειμένου δε για τίτλο της αλλοδαπής, απαιτείται επίσημη μετάφραση και αναγνώρισή του από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ως ισότιμο και αντίστοιχο με το χορηγούμενο από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της ημεδαπής.
Τελική ημερομηνία υποβολής της αίτησης ορίζεται η 15η Σεπτεμβρίου 2013.
(Μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής, όσες αιτήσεις παραλαμβάνονται θα παραμένουν στο αρχείο και θα εξεταστούν το επόμενο σχολικό έτος.)
Η απόδοση Δεύτερης Ειδικότητας θα γίνει με Απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης η οποία θα εκδοθεί μέχρι 31 Οκτωβρίου 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια: